‘Nog veel variatie en groei in cheesecakes’

Cheesecakes American Cakery erlenbacher

“Cheesecakes is het enige segment waar nog veel variatie en groei in zit”, zegt Bert Kuipers (erlenbacher). De royale toppings en zachte vulling geven cheesecakes een uitstraling die de klant niet zal vergeten.

“Een cheesecake is een aantrekkelijk product voor jonge mensen”, zegt Kuipers. “De porties die wij bieden zijn minder groot, en we hebben de smaak specifiek aangepast aan de Europese markt, door minder suiker toe te voegen. En doordat we mascarpone en room gebruiken, houden onze cheesecakes hun typisch Amerikaanse karakter.”

Al jaren favoriet

Als echte Amerikaanse lekkernij is de cheesecake al jaren het favoriete dessert of tussendoortje van taartliefhebbers over de hele wereld. De basisingrediënten van cheesecake zijn roomkaas, room of mascarpone gemixt met eieren en suiker, op een knapperige bodem van cake of gekruimelde koek. Heerlijk is de combinatie met fruit, citroen, chocolade of caramel.

Romige klassiekers

Het assortiment American Cakery van erlenbacher bevat romige klassiekers. Bijvoorbeeld de Cookies & Cream Cheesecake, een traditionele cheesecake met een nieuwe look. “Andere hardlopers zijn de Caramel Brownie Cheesecake, de Strawberry Cheesecake en de Cheesecake New York Style”, aldus Kuipers. De cheesecake is nog lang niet uitgeblust.